Pak je nieuwe leven op!

Scripture – Psalm 101
Ik zal zingen van goedertierenheid en recht,
voor U zal ik psalmen zingen, HEERE.
Ik zal verstandig handelen, op de volmaakte weg.
Wanneer zult U tot mij komen?

Ik zal binnen mijn huis wandelen
met een oprecht hart.
Ik zal mij geen verdorven praktijken
voor ogen stellen.

Ik haat wat de afvalligen doen,
hun daden zullen zich niet aan mij hechten.
Het slinkse hart zal ver van mij weggaan,
de kwaaddoener zal ik niet kennen.

Wie zijn naaste in het geheim lastert,
hem zal ik ombrengen.
Wie hoogmoedige ogen heeft en een trots hart,
hem zal ik niet verdragen.


Mijn ogen zijn gericht op de trouwe mensen in het land,
opdat zij bij mij zullen zitten.
Wie op de volmaakte weg gaat,
die zal mij dienen.

Wie bedrog pleegt,
zal binnen mijn huis niet verblijven.
Wie leugens spreekt,
zal voor mijn ogen geen stand houden.

Elke morgen zal ik
alle goddelozen in het land ombrengen,
door allen die onrecht bedrijven,
uit de stad van de HEERE uit te roeien.

(HSV)
Observation – David legt zijn regeringsverklaring af tegenover de Here God. Hij begint bij Hem: Ik zal U prijze, voor U zingen, en U eren door verstandig te handelen. Ik heb U daar bij nodig, wanneer komt U tot mij?
In mijn binnenste zal ik oprecht zijn en geen verkeerde gedachten toestaan; ik heb een hekel aan wat de goddelozen doen en wijs hun daden af, hun bedrog werp ik verre van mij. Ik zal ook rechtspreken, lasteraars ombrengen, met hoogmoedige en trotse mensen wil ik niks te maken hebben.
Ik zal mij richten op de trouwe mensen die met mij U willen dienen en zich willen heiligen op hun levensweg.
Bedriegers komen bij mij niet binnen, ja wie liegt zal bij mij geen stand houden, elke morgen zal ik de bedrijvers van kwaad ombrengen zodat we elke dag met een schone lei kunnen beginnen!
Application – Prachtig he? Hoe David zich aan zijn taak toewijd. Hebben wij ons na onze wedergeboorte ook zo toegewijd? We zijn immers prinsen en prinsessen geworden? Van koninklijken bloede als kinderen van de Allerhoogste God!
Ook wij mogen de beloften van David nazeggen en recht voor de Here gaan staan. Willen wij nog op vertrouwelijke voet omgaan met mensen die liegen en bedriegen voor een paar extra centen, of staan wij op voor de Here en wijzen we hen op hun bedrog?
Willen wij omgaan met mensen die kwaad spreken van anderen achter hun rug om? Of hebben we de moed om tegen hen te zeggen dat wij hier niet van gediend zijn en dat ze hun geroddel mogen omzetten in constructieve kritiek gericht aan de persoon zelf.
Willen wij ons nog vermengen met mensen uit ons oude leven en in hun gewoonten meegaan van feesten, drinken en hele nachten doorhalen, grove taal blijven gebruiken, zwart werken? Of willen we er voor kiezen om een rein, zuiver en heilig leven te leiden en hen te laten zien dat God ons leven veranderd heeft?
Beginnen wij elke dag met een schone lei door op te ruimen wat er is gebeurd en ons leven dagelijks voor de troon van de Here te brengen?

Prayer – Vader dank U wel voor Uw genade, voor Uw zegeningen. Dank U wel dat we mogen weten dat we altijd bij U terecht kunnen om onze situatie aan U voor te leggen. Wil ons helpen Vader om ons leven niet alleen geestelijk maar ook echt om te gooien, want zoals Uw Woord zegt, we zijn wel in deze wereld, maar we zijn niet van deze wereld. We hebben Uw hulp nodig Here om dicht bij U te blijven. Dank U dat U ons daarbij helpt!

3 Replies to “Pak je nieuwe leven op!”

  1. Wat een mooie overdenking op de SOAP manier. Deze manier gebruikten we ook op facebook met onze Nederlandse groep van de Good Morning Girls studie over lukas.
    Fijn om jullie te volgen. Dank je wel.

  2. Vanaf een tijdje geleden zijn we op deze manier hoofdstuk voor hoofdstuk dagelijks door het Nieuwe Testament heen gegaan, ik meen vanaf achterin Lukas tot aan het begin van Openbaring.

    Wegens drukte voor onze studie ligt dat even stil, maar die lijn pak ik D.V. zeker weer een keertje op…

    Dank voor je compliment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.