Wisselstraat voor Washtown Industries

Arrival, departure en Yard lead
Arrival, departure en Yard lead

Deze week ben ik bezig geweest met het verder uitbreiden van Washtown Industries. De branchline en het Arrival track lagen er al, van de week heb ik drie wissels aangesloten voor het Departure track en voor een run-around constructie met wat aftakkingen voor enkele industries.

Hiernaast zie je in het midden twee rechte parallelle sporen. De linker is de binnenkomende branchline, met twee aftakkingen naar links. De voorste wordt het caboose-track, de tweede linker aftakking voert naar de toekomstige loc-shop. Maar daarover later meer. Helemaal rechts op de foto zie je de vier sporen van de South Classification Yard.

Tussen de twee parallelle sporen zie je een overloop wissel. De linker daarvan lag er al, de rechter heb ik van de week aangesloten.

Close-up van het begin van de wisselstraat
Close-up van het begin van de wisselstraat

Een close-up vind je hiernaast. Treinen worden straks opgepikt in de classification yard en afgeleverd op het Arrival track (hiernaast het linker van de twee sporen). Door kunnen ze door de Industry-switcher worden opgepakt en via het Departure track (de rechter van de twee) in een zaagbeweging worden verdeeld over de industries.

Maar zover is het nog niet. De twee wissels op de voorgrond zijn er gisteren bij gekomen. Getest en wel liggen ze klaar voor de aftakkingen naar de industrieën.

De meest rechtse wissel ligt nog los. De reden daarvoor vind je hieronder.

Steunbalk onder een wissel
Steunbalk onder een wissel

Precies onder de plek waar deze wissel moest komen loopt een steunbalk van het bench-work, de tafel waar de baan op ligt. Tijd voor de trukendoos dus.

Hiernaast kun je het zien. Het gearceerde deel is waar de steunbalk loopt. Precies daar waar de wisselmotor moest komen onder het tafelblad…

Je ziet dat er een uitsparing is gemaakt in de blauwe ondergrond. Aan het einde er van is het gat geboord waar de wisselmotor onder wordt gemonteerd.

Door middel van een messing buisje maak ik een verlengstuk voor de wisselmotor om de beweging over te brengen.

Overbrengen van de beweging van de wisselmotor
Overbrengen van de beweging van de wisselmotor

Hiernaast zie je de wisselmotor, het op maat gemaakte buisje en het stukje staaldraad dat voor de overbrenging gaat worden gebruikt.

Vanuit de wisselmotor steekt een stukje staaldraad dat door die motor heen en weer wordt bewogen. Dan wordt straks scharnierend vastgemaakt aan het andere staaldraad, dat door het messing buisje loopt.

Nu nog monteren, testen en vastlijmen.

Zie ook het volgende bericht (Wisselprobleem oplossen).

Wisselstraat voor Washtown Industries