Kleuren voor de ondergrond

Om de ondergrond van de baan van goede kleuren te voorzien heb ik wat tips gekregen van een collega modelbouwer. Hij raadde de kleuren aan die hieronder worden genoemd. Met dank aan Martin Welberg voor zijn kleurentips. Bekijk zijn website Martin Welberg Scenery’nstuff. Zijn gebruiksaanwijzing bij het palet:

Basislaag met RAL7013 er lekker op tamponeren, gevolgd door RAL7006 een beetje de Dave Frary way van de wet drybrush, tussendoor een laag bruinige RAL8025 gevolgd door een laag RAL1019 om het lekker samen te laten blenden..

Elke kleur is voorzien van een zogeheten RAL codering. Deze kun je bij elke schilder of bouwmarkt (bijvoorbeeld in een latex verf) laten mixen op basis van die nummers. Het palet hieronder is geschikt voor Amerikaanse East-coast landschappen. Voor South-west en desert scenes heb je een ander palet nodig. Het opbrengen van de kleuren doe je van donker naar licht. Wil je echt donkere kleuren, start dan met RAL8022.

RAL8022 - Zwart-bruin
RAL8022 – Zwart-bruin

 

 

 

 

 

RAL7013 - Bruin-grijs
RAL7013 – Bruin-grijs

 

 

 

 

 

RAL7006 - Beige-grijs
RAL7006 – Beige-grijs

 

 

 

 

 

RAL8025 - Bleekbruin
RAL8025 – Bleekbruin

 

 

 

 

 

RAL1019 - Grijs-beige
RAL1019 – Grijs-beige

 

 

 

 

 

 

 

Kleuren voor de ondergrond