Prototype board – test

De eerste print is nu klaar. Dit is de decoder en driver print. Hij wordt aangestuurd door de I2C bus van de Raspberry Pi en kan op 8 adressen worden ingesteld door een ‘DIP switch’ met drie schakelaars. Het basis adres is 0x20 (dat is hexadecimaal 20, decimaal 32). Het adres waarop het board kan worden ingesteld kan dus worden gevarieerd van 0x20 t/m 0x27. In het filmpje zie je hetzelfde testprogramma lopen als in “film 57 – relais driver test”. De LED’s moesten door hun breedte verspringend worden gemonteerd.

Relais print(s)

Aan het einde van het filmpje zie je de voorbereidingen voor één van de twee relais prints. Dit decoder board kan 16 relais aansturen. In verband met de benodigde ruimte voor de schroefterminals die ik wilde gebruiken passen er geen 16 op één Euro print, dus die worden per acht verdeeld over twee prints.

 

 

Prototype board – test