Dispatcher desk verplaatst

Dispatcher desk
Dispatcher desk

Omdat de winter er weer aankomt, en omdat het bureau in mijn “treinkamer” te vol werd met alle elektronica gedoe, heb ik mijn “dispatcher” opstelling verplaatst naar mijn kantoor. Dit grenst aan de treinkamer, dus een Loconet kabel doortrekken was genoeg, samen met de GROUND kabel voor de Digitrax BDL168 detectie-module.

Zo hoef in niet telkens als ik iets wil doen de hele treinkamer te verwarmen, dat scheelt weer.

Mijn setup

Op de foto zie je dat ik met twee programma’s werk, onderin zie je TrainController, dat gebruik ik om doorgaande treinen op een scheduled time-table te laten rijden. Dat zijn de zogeheten “priority 1 through freights”. Al het lokale en rangeer verkeer moet de main-line vrijmaken voor deze treinen.

Bovenin zie je JMRI Panelpro, waarin ook de hele baan is gemodelleerd. De panels die je ziet (vier stuks) zijn ook allemaal via WiFi op een tablet te ontvangen en op die tablet zijn dan ook de wissels lokaal te bedienen, door de lokale yard-master.

 

Dispatcher desk verplaatst