NMRA

NMRA staat voor “National Model Railroad Association”

nmra_logo_med-2De NMRA is een grote organisatie in de Verenigde Staten die zich verantwoordelijk heeft gesteld voor het promoten van de hobby, die standaarden neerzet en onderhoudt voor maten, specificaties voor fabrikanten hoe bepaalde producten moten worden gemaakt zodat ze universeel kunnen worden toegepast. Zo moeten bijvoorbeeld alle H0 treinen voldoen aan bepaalde maatvoeringen zodat ze overal op H0 rails kunnen rijden, ongeacht de leverancier van de rails, de locomotieven of de wagons.

Als je enthousiast bent over de modelspoor hobby, zelfs als je geen plannen hebt om je eigen modelbaan te bouwen, zou je zeker moeten overwegen om lid te worden. Het kost je niet veel. Je kunt je dan als je dat wilt abonneren op het NMRA magazine, voorheenScale Rails. Dat geeft je een boel informatie over actuele zaken op het gebied van de hobby, met artikelen over interessante modelbanen, tips en technieken, en informatie over hoe je awards kunt krijgen voor goede modelbouw.

De NMRA organisatie is verdeeld in regionale en plaatselijke groepen waar je je ook bij aan kunt sluiten. Dat is een prachtige manier om in contact te komen met andere enthousiaste modelspoor liefhebbers, en een uitstekende manier om meer te leren over de hobby. Misschien hebben ze zelfs al een modelbaan klaar, waarop je mee kunt rijden.

Of je nou wel of niet lid wordt, de standaard maatvoeringsmal die zij leveren moet je eenvotddiv2udigweg in je bezit hebben in jouw specifieke schaal. Je kunt die bij hen bestellen. Deze zal je beslist helpen om je modelbaan aan te leggen zodat deze voldoet aan alle standaarden. Doe je dat niet, dan zul je af en toe tegen onverwachte zaken aanlopen die je met moeite zult moeten oplossen om alles goed aan de praat te krijgen. Specifieke modelspoor standaarden kun je vinden op hun website: NMRA.org.