Welkom bij Washtown Beijville Railroad

Heb je wel eens een modelbaan gezien bij een vriend of kennis thuis? Op een beurs of in een hobby-winkel? Nadat het eerste Wauw-moment over was denk ik dat het eerste dat je daarna dacht: “Hoe zou het zijn om zelf zoiets te hebben en er mee te kunnen rijden?”.

dsc_0126_med
CSX7588 trekt een container trein over de brug bij Gila Canyon.

Je eigen meesterwerk

Da’s leuk om over na te denken – het creëren van een eigen koninkrijkje bij jezelf thuis – een artistiek, werkend meesterwerk dat je zelf hebt gemaakt. Je kunt je vrienden en familie te hulp roepen, of je kunt het hele werk zelf doen en hen uitnodigen als het helemaal klaar is, om mee te genieten en samen met hen een paar sessies te rijden. Natuurlijk kun je er ook zelf veel plezier aan hebben na een dag hard werken en even aan iets anders denken.

Veelzijdig

Modelspoor en het bouwen van een eigen modelbaan zijn de meest veelzijdige hobbies ter wereld. Het is werkelijk ongelofelijk wat je allemaal aan disciplines tegenkomt, geschiedenis, civiele en mechanische techniek, timmermanswerk, elektriciteit en elektronica, digitale technieken, licht en geluid, schilderen, paintbrushen, verschillende creatieve werkvormen, het gebruik van verschillende materialen om landschappen en scenes te maken. Als modelspoorder wordt je al snel een manusje van alles, omdat je dit werk met liefde doet, je geeft je dromen vorm.

Vergeet niet om deze site aan je favorieten toe te voegen…

img_1253_med
North Western 6508 near the Yard Office in the South Classification Yard in Wash town

Verantwoording

Voor een deel van de algemene informatie op deze website heb ik, met diens toestemming, gebruik gemaakt van door mij vertaalde informatie van de website van Greg Warth. Greg is al zo’n twintig jaar met modelbouw bezig en deelt zijn informatie graag met anderen die dezelfde passie hebben.

Samen met hem hoop ik dat je er enthousiast van zult worden en dat de vonk zal overslaan zodat je ook begint met het bouwen van je eigen modelbaan! En als je er al een hebt hopen we dat deze informatie je zal helpen om die nog te verbeteren.