Geestelijke strijd

Scripture – Handelingen 12:5, 8b-9a “Petrus dan werd in de gevangenis in bewaring gehouden, maar door de gemeente werd voortdurend tot God voor hem gebeden – En hij zeide tot hem: Sla uw mantel om en volg mij. En hij volgde hem naar buiten

Observation – Wonderlijke gebeurtenis he? Als je er met menselijke ogen naar kijkt wel tenminste. Petrus zit gevangen en werd bewaakt door maar liefst 16 (ZESTIEN) soldaten. Dat waren het er waarschijnlijk vier op ieder moment en losten ze elkaar af. Zo bleven ze scherp en alert. En toch ontsnapt hij met de hulp van een engel zonder dat de soldaten het door hebben.

De sleutel vinden we in vers 5b “door de gemeente werd voortdurend tot God voor hem gebeden“. Deze gemeente kende het belang van geestelijke strijd en voerde die ook! Er werd voortdurend voor Petrus gebeden. Een van de leden van de gemeente zit in een moeilijk parket en de gemeente zorgt er voor dat de troon van de Heer wordt bestookt met vragen om hulp.

En God laat bidders niet in de kou staan als er naar Zijn wil wordt gebeden. De vraag waarom er soms gebeden niet verhoord worden is een vraag voor een andere keer, hier heeft God het gebed verhoord. Hij stuurde een engel die Petrus bevrijdde en bracht hem veilig terug bij de zijnen.

Application – Wanneer iemand uit onze gemeente in moeilijkheden zit, gaan we dan ook de geestelijke strijd aan? Zorgen we er voor dat er “voortdurend” gebeden wordt? Ik mag hopen van wel, gebed is een van de krachtigste wapens in de geestelijke strijd. We houden op die manier contact met het “Hoofdkwartier” en laten weten waar de troepen het hardst nodig zijn.

Het is zoals Jezus zegt: “voorwaar Ik zeg u, dat, als twee van u op de aarde iets eenparig zullen begeren, het hun zal ten deel vallen van mijn Vader, die in de hemelen is” (Mattheus 18:19).

Prayer – Vader dank U voor Uw beloften, de beloften die U in Uw Woord hebt gedaan. Dank U Here Jezus dat U deze beloften hebt bevestigd en voorgeleefd. Dank U wel dat Uw Heilige Geest ons helpt en ons te binnen brengt wat wij bidden zullen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.