Dag aan dag

Scripture – Psalm 68:2, 7, 10, 20, 36 “God staat op, zijn vijanden worden verstrooid, zijn haters vluchten voor zijn aangezicht – God, die eenzamen in een huisgezin doet wonen, die gevangenen uitleidt in voorspoed; – Een regen van milde gaven storttet Gij uit, o God, Gij versterktet uw erfdeel, toen het was uitgeput – Geprezen zij de Here. Dag aan dag draagt Hij ons; die God is ons heil – Geprezen zij God!”


Observation – Onze God is een machtige God! Als Hij opstaat, vliegen zijn vijanden alle kanten op. Bij Hem kunnen wij dan ook gerust schuilen. Hij zorgt dat het goed komt.

Hij belooft hier bij monde van de psalmist dat Hij eenzame mensen zal doen wonen in een huisgezin, wat een mooie belofte in een tijd waarin eenzaamheid hand over hand toeneemt. Ook belooft Hij gevangenen te bevrijden, ook gevangenen van hun eigen gedachten en verslavingen wil Hij bevrijden, want zijn Waarheid maakt vrij!

En als wij vermoeid en belast zijn “stort Hij een regen van milde gaven uit” (:10). En Hij versterkt ons, tilt ons weer op als we uitgeput zijn. Wat een mooie beloften.

Hij draagt ons dag aan dag, Hij is ons heil, en dan kunnen wij niet anders dan te reageren met de psalmist: “Geprezen zij God!
Application – Het huisgezin waar Hij eenzamen doet wonen… Een prachtig beeld voor de gemeente van Christus. En dat is ook de plaats waar gevangenen kunnen worden bevrijd van hun banden, zodat ze kunnen worden “uitgeleid in voorspoed“. God wil mensen, door Zijn gemeente heen, herstellen tot bruikbaarheid in zijn Koninkrijk!
En wat kent God ons toch goed. In diezelfde gemeente kunnen wij vermoeid worden (namelijk als we terugvallen in eigen kracht, en wie gebeurt dat niet af en toe?). Dan belooft Hij ons hier dat we zullen worden opgetild, versterkt, en dat we een “regen van milde gaven” mogen verwachten.
Voel jij je ook “dag aan dag” gedragen? Zeg dan met mij: “Geprezen zij God!

Prayer – Vader, geprezen zij Uw machtige naam! Dank U wel voor Uw beloften, dank U wel dat wij als Uw gemeente een huisgezin mogen zijn voor eenzamen, dat we gevangenen namens U mogen vrij zetten, en dat U ons daarbij steunt en versterkt. Dank U wel Heer dat U ons mensen op het oog hebt en dat U ons allen wilt herstellen tot bruikbaarheid door Uw Heilige Geest.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.