Wandel met God!

Scripture – Kolossenzen 2:6-7, 15, 20-23  “Zoals u dan Christus Jezus, de Heere, hebt aangenomen, wandel in Hem, geworteld en opgebouwd in Hem, en bevestigd in het geloof, zoals u onderwezen bent; – Hij heeft de overheden en de machten ontwapend, die openlijk te schande gemaakt en daardoor over hen getriomfeerd – Als u dan met Christus  de grondbeginselen van de wereld bent afgestorven, waarom laat u zich dan, alsof u nog in de wereld leeft, bepalingen opleggen als: Pak niet, proef niet en raak niet aan? Dit zijn allemaal dingen die door het gebruik vergaan;  ze zijn ingevoerd volgens de geboden en leringen van de mensen. Deze dingen … zijn zonder enige waarde en dienen  tot verzadiging van het vlees.” (HSV)

Observation – Als we dan in Christus zijn, laten we dat dan ook laten blijken in onze handel en wandel. Geworteld in Hem kunnen we groeien en opgebouwd worden naar het beeld van Hem. Zo zijn we onderwezen.
Alle geestelijke machten zijn ontwapend door Jezus, openlijk heeft Hij hen aan de kaak gesteld en hen verslagen. De overwinning is behaald door de Here Jezus!
En met Hem zijn wij “dood voor de zonde“. Dan moeten we ons ook niet weer allerlei bepalingen laten opleggen door mensen (vgl. ook Galaten 5:1). Die bepalingen en het je wel of niet houden daarvan hebben nul en generlei eeuwigheidswaarde. 
Het is misschien lekker voor je vlees, dat je denkt: “oh, ik doe het wel aardig”, maar God heeft er helemaal niks mee. Hij immers ziet niet aan wat voor ogen is, maar Hij ziet het hart aan (vgl. ook Jesaja 29:13).
Application – Hoe staat dat met jou, met mij? Is dit herkenbaar?
Wel, ik betrap me er wel eens op dat ik dingen doe die eigenlijk nader beschouwd een voldoen aan menselijke regels zijn. En als ik erachter kom lever ik het onmiddellijk bij de Heer in en dan denk ik, “wat een verspilde energie weer”.
Laten we eenvoudig doen wat de Here van ons vraagt: “niet anders dan recht te doen, goedertierenheid lief te hebben en ootmoedig te wandelen met uw God” (Micha 6:8, HSV).

Prayer – Vader dank U voor de eenvoud van Uw Woord. Sorry HEER dat wij er zo vaak een ingewikkeld potje van maken. Wil ons helpen met de leiding van Uw Heilige Geest HERE, zodat we kunne doen wat U van ons vraagt in plaats van ons vlees te plezieren. Wilt U ons diep doordringen van het besef van de overwinning door Uw Zoon!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.