Dienen en lijden

Scripture – 1Petrus 4 – “Laat ieder de anderen dienen met de genadegave zoals hij die ontvangen heeft, als goede beheerders van de veelsoortige genade van God. Als iemand spreekt, dan als iemand die de woorden van God spreekt; als iemand dient, dan als iemand die dient uit kracht die God schenkt; zodat God in alles verheerlijkt wordt door Jezus Christus. Hem komt de heerlijkheid en de kracht toe, tot in alle eeuwigheid. Amen. Geliefden,  laat de hitte van de verdrukking onder u, die tot uw beproeving dient, u niet bevreemden, alsof u iets vreemds overkwam. Maar verblijd u naar de mate waarin u gemeenschap hebt aan het lijden van Christus, opdat u zich ook in de openbaring van Zijn heerlijkheid mag verblijden en verheugen.” (:10-13, HSV)

Observation – Met de gaven die God ons door Zijn Heilige Geest heeft gegeven mogen we anderen dienen, als beheerders van de talenten die ons zijn toevertrouwd. Niet in de grond stoppen, maar gebruiken “om de heiligen toe te rusten tot dienstbetoon” (Efeze 4:12).
En als we onze gaven inzetten, dan vanuit de kracht van God, opdat Hij wordt verheerlijkt door onze daden heen, want Hem is alle kracht en heerlijkheid!
En er zal verdrukking zijn. Dat behoeft ons niet te verbazen. Integendeel, we mogen ons er over verblijden, omdat we mogen lijden met Christus. Want als we lijden omwille van Zijn Naam, dan zullen we ook mogen delen in Zijn heerlijkheid!
Application – Heb liefde voor elkaar, weest gastvrij zonder morren. Als we dat toch eens echt in de praktijk gingen brengen met elkaar, hoe zouden we enerzijds mensen uit de wereld dan niet opwekken tot nieuwsgierigheid…  En met alle gaven die we van de Heer krijgen mogen we elkaar gaan dienen omwille van Hem die ons heeft liefgehad.
Het is zo eenvoudig! 
Anderzijds zullen er mensen zijn uit de wereld die de manier waarop we met elkaar omgaan niet begrijpen, en die uit jaloezie tot bespotting en verdrukking zullen overgaan. En in dat vuur van verdrukking, dat ons soms na aan de schenen wordt gelegd, mogen we ons dan weer verblijden. Ook de Here Jezus heeft zulke verdrukkingen geleden en we willen Zijn voorbeeld volgen. Toch?
Prayer – Vader dank U wel voor gaven en talenten die U aan ieder van ons hebt gegeven. Dank U wel dat we die ook mogen inzetten om elkaar te dienen. Met het Woord, met gastvrijheid, met liefde, met aanvaarding. En dat alles wilt U gebruiken Heer, om ons verder op te bouwen naar het beeld van Uw Zoon!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.