Leven en wandelen door de Geest

Schrift – Galaten 5 “De vrucht van de Geest is echter: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, zelfbeheersing. Daartegen richt de wet zich niet. Maar wie van Christus zijn, hebben het vlees met zijn hartstochten en begeerten gekruisigd. Als wij door de Geest leven, laten wij dan ook door de Geest wandelen.” (:22-25, HSV)

Overweging – Het christenleven is eigenlijk zo eenvoudig. We maken het zelf vaak veel te ingewikkeld, met allerlei regeltjes en “christelijke” do’s en dont’s. We nemen dan elkaar de maat en gebruiken de Bijbel als hamer en zaak om de ander te laten passen in wat wij het Bijbels beeld vinden van hoe een christen er uit moet zien.
Terwijl het eigenlijk veel eenvoudiger is. We mogen ons richten op vervulling met Gods Geest en op de gaven van de Geest, in alle ontspannenheid. God is onze Vader, Die ons ze graag wil geven! En de vrucht van de Geest bestaat uit de negen partjes die in de tekst van vandaag worden genoemd.
Als we deze vrucht van de Geest,met haar negen partjes, voor ogen blijven houden als richtinggevend voor ons (christen) leven, dan werken we aan de goede dingen. Denk maar eens na hoe een wereld er uit zou zie waar veel mensen liefdevol, blij, vredig, geduldig, vriendelijk, goed, gelovig, zachtmoedig en beheerst zouden zijn.
Als je dat ideaalbeeld vergelijkt met de wereld om ons heen, dan zie je hoe hard het nodig is dat we dit de wereld gaan voorleven…
Gebed – Vader dank U wel dat U ons in Uw Woord de weg wijst. Wil ons helpen Vader om de vrucht van de Geest na te streven en mensen te worden die deze wereld nodig heeft? Help ons Heer om voor te leven hoe U het leven hebt bedoeld! 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.