Verwachting van een spoedige wederkomst

Scripture – 2 Petrus 3 – “De Heere vertraagt de belofte niet  (zoals sommigen dat als traagheid beschouwen),  maar Hij heeft geduld met ons  en wil niet dat enigen verloren gaan, maar dat allen tot bekering komen. Maar de dag des Heeren zal komen  als een dief in de nacht. … Als deze dingen dus allemaal vergaan, hoedanig behoort u dan te zijn in heilige levenswandel en in godsvrucht; u, die de komst van de dag van God verwacht en daarnaar verlangt, de dag  waarop de hemelen, door vuur aangestoken, zullen vergaan en de elementen brandend zullen wegsmelten. Maar wij verwachten,  overeenkomstig Zijn belofte, nieuwe hemelen en een nieuwe aarde, waar gerechtigheid woont.” (:9-13, HSV)

Observation – Spotters vragen ons wel: “wanneer komt Hij dan, Hij heeft toch beloofd dat Hij zou komen?”.  We mogen weten dat de Heere niet onnodig uitstelt, maar dat Hij geduld heeft met mensen. Hij wil iedereen de kans geven om een keuze te maken en tot inkeer te komen zodat iedereen de mogelijkheid tot Redding en Verlossing heeft gehad. Want Hij wil niet dat ook maar iemand verloren gaat, maar dat iedereen gered wordt. De keuze is echter aan ons.
Wanneer Hij precies komt weet niemand dan God de Vader alleen. Voor ons zal die dag komen als een dief in de nacht. We kunnen de tekenen zien en duiden, we kunnen vermoedens hebben, we kunnen denken dat het spoedig zal gaan gebeuren, maar we wéten het niet.
In de tussentijd mogen we ons gedragen “in heilige levenswandel en in godsvrucht“, in afwachting van die dag die we verwachten en waarnaar we verlangen. Dan zal er een nieuwe hemel en een nieuwe aarde zijn (zie ook Openbaring 21:1-5).
Application – Leven wij zo? Hebben jullie dat ook wel eens, dat je naar buiten kijkt naar een wolkenlucht en denkt: oh Heer, kwam U nu maar terug? Natuurlijk zijn er mensen om ons heen die zo te zien hun keuze nog niet hebben gemaakt, maar als het goed is heb je er omdat je van ze houdt wel met hen over gesproken. Dan hebben ze dus de mogelijkheid gehad om hun keus te maken en is het verder Gods werk!
Laten wij leven in een heilige levenswandel, ons leven apart gezet voor God, zodat ons leven vrucht mag dragen. Dan mogen we hopen en verwachten die dag waarop al dit aardse gebeuren zal vergaan en wij met een nieuwe verheerlijkt lichaam Hem tegemoet zullen gaan in de lucht. Wat een glorieuze dag zal dat zijn!
Laten we leven in de verwachting van een spoedige wederkomst!
Prayer – Vader dank U wel voor al Uw beloften. Dank U dat we U mogen verwachten, dat U voor ons terugkomt Here Jezus. We weten niet wanneer en we weten niet hoe dat zal zijn, maar dat het een groot feest zal worden weten we wel. Dank U Heer voor Uw Redding, Uw verlossing en Uw belofte van een nieuwe hemel en een nieuwe aarde waar geen pijn en geen verdriet meer zal zijn! 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.