Aan het front

Scripture – Efeze 6:11-12, 18 “Bekleed u met de hele wapenrusting van God, opdat u stand kunt houden tegen de listige verleidingen van de duivel. Want wij hebben de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden,  tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van de duisternis van dit tijdperk, tegen de geestelijke machten van het kwaad in de hemelse gewesten – terwijl u  bij elke gelegenheid met alle gebed en smeking bidt in de Geest en daarin waakzaam bent met alle volharding en smeking voor alle heiligen” (HSV)

Observation – Het geloof is ook strijd. Geloven in het reddende verlossingswerk van de Here Jezus, en in je leven steeds meer op Hem te gaan lijken, is oorlog aan het front.
Maar het is geen oorlog tegen mensen. Daar kan het wel eens op lijken, maar dat is niet zo, het is oorlog tegen de geestelijke machten die deze wereld (tijdelijk) in hun macht hebben. En als christenen staan we als het goed is aan het front! En dan vliegen de pijlen om je oren.
Dat is wanneer je de – gehele – wapenrusting van God nodig hebt. In veel vertalingen is het woord ‘gehele’ weggelaten. In de Griekse tekst is het echter wel degelijk aanwezig. Het Gri. woord ‘panoplion‘ dat hier wordt gebruikt is een samenstelling van ‘pan‘, (= alle) en ‘hoplon’ (= wapens). 
Wellicht dat men veronderstelt dat ‘wapenrusting’ in zich al compleet is. Ik denk echter dat het belangrijk is om er extra nadruk op te leggen.Je doet niet je halve wapenrusting aan als je naar het front gaat. Je zou wel gek zijn!
Stel je voor dat je je helm thuisliet. Geen soldaat die er over piekert om dat belangrijke onderdeel thuis te laten! Onze wapenrusting bestaat uit waarheid, gerechtigheid, evangelieverkondiging, geloof, heil, de Bijbel, en – als sluitstuk dat de rest bij elkaar houdt – gebed!
Contact met het hoofdkwartier is in ieder moment van de strijd belangrijk. Afstemming op de doelen van de Bevelhebber. Doelstellingen kunnen veranderen met de omstandigheden om je heen en als je niet bent afgestemd op de frequentie van het hoofdkwartier dan mis je veranderingen en de wijzigingen van de marsorders.
Application – Onderhoud jij je wapenrusting dagelijks? 
  • Spreek je de waarheid?
  • Behandel je mensen om je heen rechtvaardig en kom je op voor hun gerechtigheid?
  • Vertel je het evangelie, gelegen en ongelegen?
  • Onderhoud je jouw geloof?
  • Sta je rotsvast in de zekerheid van je heil?
  • Lees je de Bijbel – het ‘zwaard van de Geest‘?)
  • Is jouw ‘gebedsradio’ afgestemd op het hemelse hoofdkwartier?
Houd moedig stand!
Wordt nuchter en waakzaam. Uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, zoekende wie hij zal verslinden. Wederstaat hem, vast in het geloof, …” (1 Petrus 5:8-9).

Prayer – Vader dank U wel dat U ons niet onwetend laat over de richting van de strijd, en over wat U van ons verwacht. Help ons Here om dagelijks onze wapenrusting na te zien en te onderhouden. Dank U Heer voor de bescherming die U geeft. Dank U voor Uw Heilige Geest die als Boodschapper aan ons duidelijk maakt welke richting we vandaag mogen gaan.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.