De oogst en het oordeel

Scripture – Psalm 76:2-3, 9-10

Doen kennen heeft zich in Júda, Gód,
groot is in Ísráël zijn naam.
Dus komt in Sálem zijn lóófhut,
op Síon zíjn verblíjfplaats.

Uit de hemel hebt Gij een óordeel doen hóren,
de aarde vréesde én viel stíl,
toen God ópstond ten geríchte,
om alle gebógenen op áarde té bevrijden” (Naardense Bijbel)
Observation – God heeft zich doen kennen aan het volk Israël, zijn uitverkoren volk, waar Hij ook wil wonen. In Salem (in vrede en veiligheid) en in Sion, het toekomstig Jeruzalem. Zijn loofhut, zijn viering van de oogst, zal in Jeruzalem plaatsvinden!
Als God oordeelt – en dat gaat Hij doen – vreest en beeft de aarde, en de aarde wordt stil. Lees ter vergelijking ook Openbaring 8:1 “En toen Hij” (dat is Jezus) “het zevende zegel opende, kwam er een stilte in de hemel, ongeveer een half uur lang“.
Als het boek van God open gaat, als God oordeelt, worden mensen stil. Hoe zouden we anders kunnen bij Zijn macht en majesteit?
God staat op om recht te spreken, om alle gebogenen op aarde te bevrijden!  (zie ook Mattheüs 11:28-30).
Application – Beseffen wij ons nog dat God met Zijn oordeel zal komen? De aarde vreest en valt stil. Jij ook? Het is zoals de Hebreeënbrief zegt: “Vreselijk is het te vallen in de handen van de levende God” (Hebreeën 10:31).
Maar gelukkig is er geen veroordeling voor wie in Christus Jezus zijn (Romeinen 8:1). God bevrijd de gebogenen der aarde. Als Jezus de scharen zag werd hij met ontferming bewogen (Mattheüs 6:34).
Hij wil dat alle mensen gespaard worden voor het oordeel. En wij mogen op Hem lijken! Wie heb jij het Evangelie verteld deze week?
Prayer – Vader dank U wel voor Uw oneindige genade, dank U Here Jezus voor Uw ontferming voor de verlorenen en de gebogenen. Dank U voor Uw Heilige Geest Die ons krachtig wil bijstaan als ons hart volkomen naar U uitgaat! Help ons Heer om er telkens nog één te redden voor U, het is Uw uitdrukkelijke wens Heer dat niemand van de mensen verloren gaat, U zegt het in Uw Woord. Mensen mogen van U zelf kiezen Heer, maar geef ons Uw ogen, Uw oren, Uw wijsheid en Uw woorden om tegen hen te spreken Vader.  

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.