Roem in de Here!

Scripture – Psalm 64:3-4, 8, 10-11 “verberg mij voor de raadslag van de boosdoeners, voor het woelen van de bedrijvers van ongerechtigheid, die hun tong wetten als een zwaard, die hun pijl aanleggen – een bitter woord – Maar plotseling treft God hen met een pijl; daar zijn nu hun wonden – Dan vrezen alle mensen en verkondigen Gods daad, en slaan acht op zijn werk. De rechtvaardige zal zich in de HERE verheugen en bij Hem schuilen, alle oprechten van hart zullen zich beroemen
Observation – De Bijbel is zo’n eerlijk boek… Alle aspecten van het leven komen we tegen. De “raadslag van de boosdoeners“, woorden om aan te geven dat soms mensen tegen je samenspannen. Ze “wetten hun tong als zwaarden” om kwaad over je te spreken, bittere woorden.

Maar gelukkig is God er altijd. Halverwege de Psalm lezen we dat Hij ingrijpt. Het gevolg is dat de mensen zien hoe Hij echt is, ja, ze zullen zelfs “zijn daad verkondigen“.

Application – En wij, wij zullen ons in de Here verheugen, want Hij heeft ons gered, we zullen bij Hem schuilen, want bij Hem is het veilig, we zullen ons beroemen in Hem, want Hij is een groot God.
Het is zoals Paulus ook schrijft: “Maar wie roemt, roeme in de Here;” (2 Korinthe 10,17).

Prayer – Vader dank U dat we ons veilig mogen weten bij U, dank U wel dat U zelf onze strijd strijdt als het ons te veel wordt, dank U dat U ons schild wilt zijn in bange dagen, de Rots van ons behoud! Help ons Here, U daar dan ook de eer voor te geven, opdat de mensen Uw daden verkondigen en U zullen vrezen!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.