Ik echter vertrouw op U !

S Psalm 55:2 “Neem o God, mijn gebed ter ore, verberg U niet voor mijn smeking. 3 Sla acht op mij en antwoord mij, in mijn onrust zwerf ik kreunend rond. … 17 Maar ik, ik roep tot God, de Here zal mij verlossen. … 23 Werp uw bekommernis op de Here, Hij zal voor u zorgen, Hij zal nimmermeer toelaten, dat de rechtvaardige wankelt. … 24 … Ik echter vertrouw op U”.

O Wat een prachtige Psalm van vertrouwen is dit, kijk maar mee.
Trouweloosheid is erg, mensen die iets beloven en het niet doen is erg. Maar het gaat hier niet over David’s vijand, die dit doet. Dat zou immers te begrijpen zijn, dat zou je nog wel kunnen dragen (vers 13). Maar het is een vriend die David zo heeft teleurgesteld, en die hem nu te na komt (vers 14), en zelfs een geloofsgenoot (vers 15). Dat is erger dan de hoon en de smaad van een vijand. 
Ken je dat gevoel, heb je dat wel eens meegemaakt? David wel, zie vers 18. Het kan je verteren, het kan je echt de hele dag bezig houden. Dat komt omdat je je dan op die persoon of personen concentreert! Maar zodra David zich op God richt, wordt zijn ziel “in vrede” verlost. David laat de situatie los en laat het aan God over, Die recht doet (vers20).
En de les die David leert, geeft hij ook aan ons door (vers 23, 24), “Ik echter vertrouw op U“.
A Wat er ook gebeurt in mijn leven, ik heb gemerkt dat deze les waar is. Als ik mij op de omstandigheden richt, dan kunnen gebeurtenissen mij verteren, mij de hele dag bezighouden. Maar zodra ik het bij Gods troon breng en loslaat en het bij de Vader achterlaat is het niet meer mijn zaak, maar Zijn zaak en gaat Hij op zijn wonderbare manier aan het werk.
P Vader, helpt U mij loslaten? Zo vaak ben ik geneigd onrecht vast te houden in mijn gedachten, ten diepste omdat ik eigenlijk wraak wil. Pappa, U hebt zo veel genade betoond aan mij, helpt U mij alstublieft om in uw rust te blijven en deze geschudde, aangestampte, overvloeiende maat van genade ook uit te delen aan mensen om mij heen, zelfs ook aan hen die mij te na komen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.