Mildheid

Scripture – Handelingen 3:17, 26 “En nu, broeders, ik weet, dat gij uit onkunde hebt gehandeld, gelijk ook uw oversten; – God heeft in de eerste plaats voor u zijn Knecht doen opstaan en Hem tot u gezonden, om u te zegenen, door een ieder uwer af te brengen van zijn boosheden.

Observation – Mooi he? Petrus, onze vurige vriend, ontwikkelt mildheid: “ik weet dat jullie niet wisten wat je deed, jullie leiders wisten het ook niet“. Dat kan ook bijna niet anders als je drie jaar met de Here Jezus hebt opgetrokken.
En de gebeurtenissen van de dagen hier voor zullen er ook aan hebben bijgedragen. De gevangenneming, Petrus’ verloochening van Jezus, de kruisiging, de opstanding, Petrus’ eerherstel, de hemelvaart en de uitstorting van de Heilige Geest.
Net als in de toespraak met Pinksteren wijst hij de Joden op wat ze hebben gedaan en Wie het was Die ze gekruisigd hebben (:13-16). En hij roept ze weer op tot bekering (:19). En hij wijst ze op hun positie als “zonen van de profeten en van het verbond” (:20-25).
Als laatste wijst hij ze op wat de Here Jezus voor hen heeft gedaan (:26), namelijk hen te zegenen en hen “af te brengen van hun boosheden“.
Application – Hoe zit dat bij ons, bij mij? Ben ik in staat om de geestelijke staat van de mensen om mij heen zo scherp te duiden als Petrus hier doet?
Want pas dan zal het verhaal van Zijn redding en verlossing in hun verstand binnen kunnen dringen. Dat moet echter niet ons / mijn eigen werk zijn, maar werk van de Geest “Want al leven wij in het vlees, wij trekken niet ten strijde naar het vlees, want de wapenen van onze veldtocht zijn niet vleselijk, maar krachtig voor God tot het slechten van bolwerken, zodat wij de redeneringen en elke schans, die opgeworpen wordt tegen de kennis van God, slechten, elk bedenksel als krijgsgevangene brengen onder de gehoorzaamheid aan Christus, en gereed staan, zodra uw gehoorzaamheid volkomen is, alle ongehoorzaamheid te straffen” (2 Kor 10:3-6).
Mag het toch zo zijn dat we, met voldoende kennis van het Woord en afgestemd op de zachte stem van de Geest, mensen om ons heen mogen laten zien hoe zij er voor staan, niet om hen af te breken, maar om hen op te bouwen, vanuit de mildheid die God geeft!

Prayer – Vader dank U wel dat U iedereen op het oog hebt, dat U ons door Uw Geest duidelijk wilt maken wat ieder om ons heen nodig heeft. Dank U Here Jezus voor Uw offer dat de weg voor ons heeft vrijgemaakt. Dank U Heilige Geest voor Uw leiding iedere dag waardoor we mensen mogen zien met Uw ogen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.