Wat is jouw opdracht?

Scripture – Handelingen 20:22-23 “En zie, nu reis ik, gebonden door de Geest, naar Jeruzalem, niet wetende wat mij daar overkomen zal, behalve dat de heilige Geest mij van stad tot stad  betuigt en zegt, dat mij boeien en verdrukkingen te wachten staan
Observation – Paulus is op reis. Een reis die hem uiteindelijk in Jeruzalem terug zal brengen. Hij bedenkt zijn reisdoelen niet zelf, maar wordt gedrongen door de Geest, door Wie hij zich laat leiden.

Maar zijn eigen leven vindt hij niet kostbaar, als hij zijn werk, zijn opdracht maar af mag maken (:24). De Geest heeft hem ook laten zien dat hij niet meer bij deze mensen terug zal komen (:25).
Hij laat weten dat hij er alles aan heeft gedaan om iedereen, Joden en heidenen, te vertellen van het Koninkrijk. De bewoordingen die hij hier kiest zijn een herinnering aan woorden uit Ezechiël 3:16-21. Hij heeft iedereen die hij tegenkwam verteld van de keuze die moet worden gemaakt. Daarmee is zijn taak volbracht en is hij “rein van aller bloed“.
Tegelijk weet Paulus ook al – de Geest zal hem ook dat duidelijk hebben gemaakt – dat er mensen binnen de gemeente zijn, of nog zullen komen, die dwaalleren zullen brengen. Grimmige wolven noemt hij ze. 
Hij roept de oudsten dan ook op om te waken over de kudde die hen is toevertrouwd en hij draagt ze op aan de Heer (:32). Dan nemen ze onder tranen afscheid in het besef dat ze elkaar niet weer zullen terugzien.
Application – Hoe zit dat bij ons, bij mij? Laat ik mij in heel mijn leven leiden door de Geest? Weet ik mijn reisdoelen net zo precies? Weet ik mijn taak, mijn opdracht in het leven? En zou ik daar dan ook mee door gaan, ook al wist ik dat het me de kop zou kosten? Ik hoop van harte dat dit zo zou zijn!
Nu zijn we niet allemaal geroepen om full-time apostel te zijn, maar wat dan wel? Dat is een vraag tussen mij en jou en onze God en Vader die in een zeer persoonlijke relatie met ieder van ons duidelijk wil maken wat hij voor ons in petto heeft.
Dus, als je het nog niet weet, geen nood, Hij weet het wel. Bel met het hoofdkwartier! Het nummer is gemakkelijk te onthouden, Hij heeft je twee handen gegeven om te vouwen, beide met 5 vingers, “55”.

Prayer – Vader dank U wel dat U onze reisdoelen en onze opdracht bepaalt. Dank U wel Here Jezus, dat U ons hebt voorgedaan wat het is om een leven te leiden dat gericht is op het Koninkrijk. Dank U Heer dat U ons met Uw Heilige Geest leidt en van dag tot dag onze doelen klaar hebt liggen!


WebRep
currentVote
noRating
noWeight

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.