Wacht en luister!

In Jesasja 30:21 lezen we: “wanneer gij rechts of wanneer gij links zoudt willen gaan, zullen uw oren achter u het woord horen: Dit is de weg, wandelt daarop“.

Is dat echt waar? Leidt God zijn kinderen op deze manier? Ik wil net als jij luisteren naar wat de Heilige Geest ons te zeggen heeft over leiding, want dit is soms een probleem voor me, net als voor veel mensen. Zij zeggen: “Ik hoor nooit iets als ik om leiding vraag”. Maar dan is mijn vraag: “Luister je wel?”. Soms moeten we wachten op de Heer, maar dit wachten kan een zegen zijn in zichzelf, als we het in de nabijheid van de Heer doen. Onze stille tijd helpt ons hierbij.


NOT I, BUT CHRIST
Corrie Ten Boom


==========================================
Laat de Heer je zegenen. Wacht op Hem – – – en luister!

One Reply to “Wacht en luister!”

  1. Terwijl ik dit lees, moet ik denken aan Psalm 5, vers 4:

    “In de morgen, HEER, hoort u mijn stem,
    in de morgen wend ik mij tot U en wacht.”

    Het is zeker niet makkelijk om op de HEER te wachten, maar als je het gaat doen, de stilte en de rust gaat opzoeken en je tot Hem gaat wenden, dan zal Hij tot je spreken. Dat kan gerust een tijd duren hoor. Maar je wachten wordt beloond. Precies zoals Corrie ook schrijft: soms wordt je gecorrigeerd, of je wordt bemoedigd. Of de HERE God laat je weten dat Hij jou mist; dat Hij mist dat je komt en maaltijd met Hem houdt.

    Wat een voorrecht dat de Schepper van Hemel en van Aarde een God is die dichtbij komt in Zijn Zoon, Jezus Christus. Wat een voorrecht dat deze Almachtige God tot je wil en zal spreken en dat Hij je nooit zal begeven en/of verlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.