Wraak en genade

Scripture – Psalm 58:11-12 “De rechtvaardige zal zich verheugen, wanneer hij de wraak aanschouwt; hij zal zijn voeten wassen in het bloed van de goddeloze. En de mensen zullen zeggen; toch is er loon voor de rechtvaardige, toch is er een God, die recht doet op aarde“.

Observation – Afgoden doen geen recht (zie :1-6). Integendeel, ze bewerken slechte dingen in het hart, in de ziel van de mens, zij hopen zijn wil tot het slechte te verleiden. Ze voeden op tot bedrog en giftige daden en brengen hun aanhangers tot afval van de Levende God. Zelfs tot op het punt waar dezen bewust niet meer luisteren, niet meer willen luisteren.
Dan onze God! (:7-10). Hij zal recht doen. Hij slaat onze vijanden de tanden uit de mond, laat ze smelten als water, zorgt dat hun pijlen stomp zullen zijn of op de boog al zullen breken. Hij laat ze wegwaaien voordat ze kwaad kunnen doen.
Wat er ook gebeurt met je, om je heen, weet dat God degene is die rechtvaardigheid brengt. Hij zal recht doen en iedereen zal het zien en erkennen dat Hij God is.
Application – Beseffen we ons wel dat onze God is de God die was, die is en die komt? Dat hij gisteren, heden en morgen Dezelfde is? Er is niets veranderd aan Zijn karakter sinds de tijden van het oude testament. Mensen blijven zondigen en blijven daarvoor strafwaardig. Recht zal geschieden!
Natuurlijk is inmiddels de Here Jezus onze Middelaar, achter wiens brede en gestriemde rug wij mogen schuilen. Nu kijkt God naar ons alsof hij Jezus ziet. Jezus heeft de straf gedragen voor ons en daardoor kunnen we weer voor God verschijnen. Hij heeft de toegang vrijgemaakt, denk maar aan het scheuren van het gordijn voor het heilige der heiligen op het moment dat Hij stierf. Zie ook dit prachtige vers uit Hebr. 4,  vers16 “Laten wij dan met vrijmoedigheid naderen tot de troon van de genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om geholpen te worden op het juiste tijdstip“.

Prayer – Vader dank U wel dat we weer bij Uw troon van genade mogen komen. Here Jezus, dank U wel dat we door Uw offer als schuldeloos voor de Vader mogen staan. Dank u wel Heilige Geest dat U ons zult hepen “op het juiste tijdstip“.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.