Getuigen


Scripture – Romeinen 10:9-10 “Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, zult gij behouden worden; want met het hart gelooft men tot gerechtigheid en met de mond belijdt men tot behoudenis

Observation – Zo simpel is het eigenlijk. Met de mond belijden en met het hart geloven. Overgave. Klaar. Dat geldt voor ons uit de heidenen, en ook voor de Joden, “want er is geen onderscheid tussen Jood en Griek” (:12).

Maar hoe kunnen mensen dan (gaan) geloven? Wel, doordat het goede nieuws ze verteld wordt. “Zo is dan het geloof uit het horen, en het horen door het woord van Christus” (:17).

God heeft op allerlei manieren geprobeerd Israël zijn oogappel het goede nieuws te laten horen, zoals de Psalmist schreef: “Over de ganse aarde is hun geluid uitgegaan en tot de einden der wereld hun woorden“.

Application – Ziedaar de motivatie van evangelisten, en dat zijn we allemaal. Ook als we geen toespraken houden. Onze houding is van belang. Komen we een zondaar of een heiden tegen, hoe reageren we dan?

Gaan we direct met ons opgeheven vingertje aanwijzen wat er aan de hand is in het leven van de ander, of gaan we naast de ander zitten en geven we liefde, hulp, vriendschap? Staan we tegenover de ander, of naast hem?

Laten we alsjeblieft naast de ander staan, misschien ben je de enige Bijbel die hij ooit leest.

Prayer – Vader dank U wel voor Uw grote Liefde voor Uw volk en voor ons allemaal. Dank U Here Jezus voor Uw offer dat uit deze Liefde is voortgekomen. Dank U Heilige Geest die ons wil helpen er te zijn voor de ander. Uit onszelf vinden we dat soms lastig Heer, maar U wilt ons daar van harte bij helpen. Dank U wel.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.