Gods zegen voor iedereen via ons

Scripture – Psalm 67:7-8 “De aarde gaf haar gewas, God, onze God, zegent ons; God zegent ons, opdat alle einden der aarde Hem vrezen.


Observation – God brengt de regen, Hij brengt de zon, Hij brengt alles wat het gewas nodig heeft om te groeien.

De schrijver verlangt er naar dat de volken de weg van de Heer leren kennen en dat alle volken gered worden “Uw heil leren kennen” (:3-4). Eigenlijk is hij een evangelist, dit is het verlangen van iemand met de gave van evangelisatie.

De schrijver is overtuigd van Gods wijsheid en rechtvaardigheid en leiding (:5) en verlangt er naar dat andere volken dat ook gaan zien en de Here ook gaan loven.

Dan brengt hij het besef onder woorden dat de zegen die God geeft niet alleen zegen is voor hemzelf, maar ook een doel heeft dat daar boven uit gaat: het is ook bedoelt om aan iedereen te laten zien dat God goed voor de zijnen zorgt. “God zegent ons, opdat alle einden der aarde Hem vrezen“.
Application – Beseffen wij ons, besef ik mij dat ook voldoende? Dat God ons zegent is fijn voor ons, en besef ik me dat dit ook nog met een andere reden gebeurt?
Dat maakt mij wel nederig in mijn welvaart. De zegen die God ons geeft is van Hem, de welvaart die Hij geeft is van Hem, de kinderen die wij krijgen zij van Hem (wij hebben ze tijdelijk en geven ze aan Hem terug). 
En dat allemaal met als doel om ‘alle einde van de aarde’ tot jaloezie te brengen, opdat ze Hem vrezen.

Prayer – Vader dank U wel voor Uw zegeningen. Dank U wel voor Uw oneindige genade en vriendschap. Dank U wel dat deze zegeningen doe zijn voor ons, maar ook voor iedereen om ons heen! Dank U wel dat U zich ook op die manier aan mensen wilt laten zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.