Here, U zult niet uitstellen!

Scripture – Psalm 70:6 “Ik ben wel ellendig en arm – o God, haast U tot mij! Gij zijt mijn hulp en mijn bevrijder; o HERE, vertoef niet!


Observation – In deze Psalm zien we David roepen tot God. Het is een gebed in grote, plotselinge nood. David neemt dan ook niet de tijd om mooie poëtische woorden te spreken, maar hij spreekt zelfs in de gebiedende wijs tot de Here.

Dat ‘mocht’ hij doen vanwege het verbond dat de Here met hem had gesloten (2 Samuël 7:13-14), De Here zou hem bijstaan en het leek nu alsof Hij dat niet deed.

Mooi is hoe David afwisselt, “En ik ben behoeftig en arm – God, haast U tot mij! – mijn Hulp en mijn Bevrijder bent U – Here, U zult niet uitstellen!”.

Een echo kunnen we horen in Romeinen 7, waar Paulus het ook uitroept: “Ik ellendig mens, wie zal mij verlossen uit het lichaam dezes doods? Gode zij dank dor Jezus Christus onze Here!” (:24-25).
Als we in nood zitten behoeven we geen prachtige teksten te componeren of indrukwekkende gebeden te bidden. We delen met de Here wat op ons hart is en we gaan door met het gevecht dat het leven soms is.
In andere psalmen sluit David af met verootmoediging en / of lofprijzing. Dat hij dat hier niet doet geeft aan hoe groot de nood was. Midden in het gevecht denk je daar gewoon niet aan.
Application – Gebeurt dat jou ook wel eens? Dat je midden in dit (soms onbegrijpelijke) leven een noodgebed bidt? Dat je het even niet ziet zitten en het uitroept naar de Heer?
Mij wel, mijn enige gebed is dan “Jezus”… 
Meer heeft God ook niet nodig. Hij weet immers precies in welke situatie ik zit en hoe ik mij voel? En Hij heeft ook met mij. met ons, een verbond gesloten: “wij weten niet wat wij bidden zullen naar behoren, maar de Geest zelf pleit voor ons met onuitsprekelijke verzuchtingen” (Romeinen 8:26). Mooi he? Gods Geest Zelf bidt voor ons als wij het even niet weten.

Prayer – Vader dank U wel dat U precies weet wat mijn situatie is, dat U ons wilt helpen om te bidden, en dat U er altijd bent! Dank U voor Uw Woord en voor Uw knecht David, een man naar Uw hart, die zoveel prachtige liederen heeft geschreven namens U. Geprezen zij Uw naam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.