Elke dag nieuw!

Scripture – 2 Korinthe 4:16-18 “Daarom verliezen wij de moed niet, maar al vervalt ook onze uiterlijke mens, nochtans wordt de innerlijke van dag tot dag vernieuwd. Want de lichte last der verdrukking van een ogenblik bewerkt voor ons een alles verre te boven gaand eeuwig gewicht van heerlijkheid, daar wij niet zien op het zichtbare, maar op het onzichtbare; want het zichtbare is tijdelijk, maar het onzichtbare is eeuwig

Observation – Onze “innerlijke mens” wordt iedere dag vernieuwd! Natuurlijk wordt ons lichaam (“onze uiterlijke mens“) op den duur ouder, minder sterk, gerimpelder, minder snel, etc, etc, maar we mogen weten, hoe jong of oud we ook zijn, dat als we Geestvervuld zijn, dat onze “innerlijke mens” iedere dag nieuw leven krijgt.
Wat een wetenschap! Tegen het licht daarvan is in feite elke verdrukking van het ogenblik een lichte last. Het kan op het moment best zwaar lijken, maar zodra we ons oog weer richten op Jezus, de leidsman en voleinder van ons geloof (Hebreeën 12:2) vallen de omstandigheden weer weg tegen de achtergrond van het eeuwige leven!
In dat perspectief is ons leven hier, dat misschien 90 jaar duurt, een tel, een ogenblik op de eeuwigheid. Daarom mogen wij zien op het onzichtbare, en wordt het zichtbare ineens oneindig klein.
Application – Hoe zit dat met ons, met mij? Soms verlies ik de moed wel eens, als ik zie wat er om mij heen gebeurt, op het christelijk erf en in de wereld.
Maar dan mag ik denken aan de eeuwigheid die we met de Heer zullen zijn en dat we met elkaar Hem mogen prijzen. Dat beurt me weer op, en geeft me weer het besef dat we het hier niet zelf hoeven te doen, maar dat het Gods wereld is, waar Hij zijn machtige heilsplan mee heeft.
Prayer – Vader dank U voor het geweldige perspectief dat U ons geeft. Dank U Here Jezus dat U het bent die ons leidt en die ons geloof voleindigt! Dank U Heilige Geest dat U ons elke dag van binnen vernieuwt! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.