Vooroordelen

Scripture – 2 Korinthe 5:16-17 “Zo kennen wij dan van nu aan niemand naar het vlees. Indien wij al Christus naar het vlees gekend hebben, thans niet meer. Zo is dan wie in Christus is een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, het nieuwe is gekomen

Observation – Wij kennen niemand meer “naar het vlees“, dat wil zeggen, naar uiterlijk, vroeger gedrag of afkomst. We beoordelen mensen niet meer op het eerste gezicht. Want in de Here Jezus zijn wij immers een nieuwe schepping geworden, en met Hem zijn wij opgestaan in een nieuw leven!
Het oude is voorbij, we mogen het achter ons laten! Jezus helpt ons om ons te omkleden met een nieuw leven. We zijn met Hem begraven in de dood, zodat we ook met Hem in nieuwheid des levens zouden wandelen! (Romeinen 6:4).
En uiteindelijk zal het “overkleed zijn” waar wij naar verlangen (:2) worden vervolmaakt, als we in de hemel komen, en precies daartoe heeft God ons als onderpand (aanbetaling tot zekerheid) de Heilige Geest gegeven (:5)
Application – Hoe vaak gebeurt dat ons niet, dat we iemand met één blik in een bepaalde groep hebben ingedeeld? Of we dat nou willen of niet, we zijn gevormd door deze wereld, die van uiterlijkheden aan elkaar hangt.
Eén blik: rocker! Eén blik: zwerver! Eén blik: hippie! Eén blik: zakenmannetje! Het is zo gemakkelijk… Je hoeft er dan geen tweede gedachte meer aan te wijden, ingedeeld, klaar.
God zij dank kijkt de Here Jezus niet zo naar mensen. Stel je voor: één blik: zondaar! Klaar! Terug naar de hemel!
Zullen we afspreken dat we onze vooroordelen wegdoen? En dat we ’s morgens aan de Here Jezus vragen of we een klein stukje van Zijn ogen mogen lenen en zo naar mensen mogen kijken? Met ontferming, met Liefde!

Prayer – Vader dank U wel dat U ons kunt zien zoals U ons hebt bedoeld, en dat U er ook voor hebt gekozen om door de Here Jezus heen naar ons te kijken. Dank U Jezus voor Uw Liefde en Uw overwinning, en dank U Here voor Uw Heilige Geest die ons helpt om naar mensen om ons heen te kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.