God is Rechter

Scripture – Psalm 75:5-8 “Ik heb gezegd tegen de dwazen: Doe niet zo dwaas, en tegen de goddelozen: Hef uw hoorn niet op. Hef uw hoorn niet naar omhoog, spreek niet met hooghartig uitgestoken hals. Want niet uit het oosten of uit het westen of uit de woestijn komt het verhogen, maar God is Rechter: Hij vernedert de een en verhoogt de ander” (HSV)

Observation – Tegen de dwazen kun je zeggen: doe niet zo dwaas, en tegen degenen die God niet (willen) kennen: doe niet zo hoogmoedig. Het helpt echter vaak niet, want zij hebben hun keus gemaakt.
De enige boodschap die overblijft is dan dat het heil niet hier op aarde te vinden is, niet in het oosten en niet in het westen, niet in de woestijn.
God zal Rechter zijn over allen. De een wordt verhoogd, de ander vernederd. Het oordeel komt onvermijdelijk. 
Application – Evangelisatie is goed. En soms maken mensen hun keuze om de andere kant op te lopen. Het enige dat we ze dan mee kunnen geven in overweging is dat het oordeel komt. Onvermijdelijk. Voor iedereen.
Dat is geen populaire boodschap, maar wel een duidelijke. En wel een nodige. Ze moeten gewaarschuwd zijn.
Prayer – Vader dank U wel voor Uw oneindige Liefde en geduld met ons mensen. Maar dank U ook voor Uw rechtvaardigheid en duidelijkheid. Dank dat we mogen weten dat Uw oordeel komt, dat U terugkomt, Here Jezus, en dat Uw loon bij U is. Dank U voor Uw Heilige Geest die mensen overtuigd van zonde, gerechtigheid en oordeel. Geef ons Uw woorden om te spreken Heer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.