Het einde komt

Zomaar een paar nieuwsberichten uit de afgelopen week.

Mensen zijn door de boodschappen van “valse profeten” bang voor het einde van de wereld omdat een of andere oude kalender afloopt. Dat blijkt helemaal niet zo te zijn, maar het bekt wel lekker, toch? Hoe maak je nieuws in een slappe tijd…
Toch, er zou wat in kunnen zitten, zelfs de bisschoppen van de Verenigde Staten zijn bezorgd voor het uitbreken van een oorlog omdat het wapengeweld in Syrië toeneemt. Zij zouden beter moeten weten want “weest niet verontrust; want dat moet geschieden“.
Een ander bericht wijst ons er op dat wanneer Jezus en Maria vandaag de dag zouden leven, dat ze in Bethlehem als Joden zonder bescherming, grote kans zouden lopen om te worden gelyncht door Palestijnen. Ook dat klopt: “volk zal opstaan tegen volk“:
Een laatste voorbeeld, de Chinese sekte die van de week in het nieuws was, gelooft dat Jezus is teruggekomen als Chinese vrouw en dat daarmee de Apocalyps aanstaande is…  (“velen zullen komen onder mijn naam en zeggen: Ik ben de Christus“).
Maar, broeders en zusters, dat wisten wij toch al lang? Lees maar mee:
Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw komst en van de voleinding der wereld? En Jezus antwoordde en zeide tot hen: Ziet toe, dat niemand u verleide! Want velen zullen komen onder mijn naam en zeggen: Ik ben de Christus, en zij zullen velen verleiden. Ook zult gij horen van oorlogen en van geruchten van oorlogen. Ziet toe, weest niet verontrust; want dat moet geschieden, maar het einde is het nog niet. Want volk zal opstaan tegen volk, en koninkrijk tegen koninkrijk, en er zullen nu hier, dan daar, hongersnoden en aardbevingen zijn. Doch dat alles is het begin der weeën. Dan zullen zij u overleveren aan verdrukking en zij zullen u doden, en gij zult door alle volken gehaat worden om mijns naams wil. En dan zullen velen ten val komen en zij zullen elkander overleveren en elkander haten. En vele valse profeten zullen opstaan en velen zullen zij verleiden. En omdat de wetsverachting toeneemt, zal de liefde van de meesten verkillen. Maar wie volhardt tot het einde, die zal behouden worden.” (Mattheüs 24:3-13)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.