God is groter!

Scripture – Psalm 93 

De HEERE regeert, Hij is met majesteit bekleed,

     de HEERE is bekleed en heeft Zichzelf omgord met macht.

     Ja, vast staat de wereld, hij zal niet wankelen;
          vast staat Uw troon, van oudsher,
               U bent van eeuwigheid.

     De rivieren verheffen, HEERE,
          de rivieren verheffen hun stem,
               de rivieren verheffen hun gebruis.

                    De HEERE in de hoogte is machtiger

               dan het bruisen van machtige wateren,
          de machtige golven van de zee.

Uw getuigenissen zijn zeer betrouwbaar;
     de heiligheid is een sieraad voor Uw huis, HEERE,
          tot in lengte van dagen.

Observation – Deze Psalm is één grote lofzang op de almacht en de regering en de majesteit van onze God. Het eerste en het laatste vers gaan over de majesteit, de almacht, de trouw en de heiligheid van God:
  • De Here onze God is groot, Hij regeert, Zijn majesteit en luister omgeven Hem als gewaden, zijn gordel is macht. De wereld staat vast, net als de troon van God, deze zal niet wankelen, maar voor eeuwig blijven. 
  • De getuigenissen van God staan vast, ze zijn betrouwbaar. Heiligheid is een sieraad van het huis van God, voor altijd.
De verzen daar tussen beschrijven de wereld, die vaststaat, onwankelbaar, net als Gods troon, die voor eeuwig is. En vervolgens worden de rivieren en de zeeën genoemd, die kunnen golven en bruisen, maar “de Here in de hoogte is machtiger“!
Application – Stormen mogen woeden, natuurkrachten mogen tekeer gaan, demonische machten mogen tegen ons opstaan, wij mogen weten dat “de HEERE in de hoogte machtiger is“, zoals de Here Jezus ook heeft laten zien bij de storm op het meer. Hij sprak en de natuur gehoorzaamde. En bij de bezeten man die door een legioen demomen bezeten was. Hij sprak en zij vertrokken!
                    “De HEERE in de hoogte is machtiger” !

Prayer – Vader dank U wel dat we altijd mogen weten dat U machtiger, groter bent. Dank U wel Here Jezus dat U dat ook hebt laten zien, dank U wel dat U de storm op het meer hebt bevolen stil te zijn en dat het ook gebeurde, dank U dat U ons hebt laten zien dat U macht over demonen hebt. U sprak en  het was gebeurd! Niet voor niets hebt U gesproken “Mij is gegeven alle macht in de hemel en op de aarde“! 

One Reply to “God is groter!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.