Vandaag is een verjaardag

Vandaag is een verjaardag

Roe vs. Wade 43 jaar later

large_today-is-an-anniversary-sbkgvnopVandaag is een verjaardag — een dag van warme glimlach en felicitaties.

We denken er maar niet aan dat er iedere minuut een zwart kind wordt vermoord in Amerika. We denken er maar niet aan dat er elke drie dagen meer zwarten worden vermoord in de baarmoeder dan er in bomen werden opgehangen door blanke racisten. We denken er maar niet aan dat er nu in een week meer zwarte kinderen worden vermoord dan er zwarten door de Klu Klux Klan werden vermoord in 150 jaren van terreur.

Nee, daar denken we maar niet aan. Vandaag is een verjaardag – een tijd om te toasten en feest te vieren.

We denken er maar niet aan dat elke tweede zwarte baby wordt vermoord voordat ze het licht zien – twee verwekt, één geboren. We denken er maar niet aan dat de enige minderheid die in aantal terugloopt de zwarte minderheid is. We denken er ook maar niet aan dat in sommige staten meer zwarte baby’s worden vermoord dan er worden geboren – nee, daar denken we maar niet aan.

Want vandaag is een verjaardag.

Dit is niet de dag om er bij stil te staan dat meer dan de helft van de zwarte doden zullen vallen in de baarmoeder – twee maal zoveel als door ongelukken, politie- en bende-geweld, kanker, AIDS en alle andere ziekten samen. Noch is het de dag om te denken aan de reden waarom de Amerikaans overheid meer dan een half miljard dollar uitgeeft om deze doodsklinieken te subsidiëren. Nee, vandaag is een dag voor vieren en juichen.

Vandaag is een verjaardag.

We denken er maar niet aan dat abortus sterk werd gepropageerd door blanke eugenetici die de zwarte populatie wilden reduceren door middel van hun “Negro Project”. We denken er maar niet aan dat de eerste mensen die tegen abortus waren niet de blanke conservatieven waren, maar de ‘Black Panthers’ en de ‘Nation of Islam’, omdat zij abortus zagen als een zaak van burgerrechten.

En we denken er ook maar niet aan dat hun angsten waarheid zijn geworden in de huidige statistieken, die ons laten zien dat zwarte baby’s vijf maal zoveel kans hebben om te worden geaborteerd als blanke baby’s. Of dat bijna 40% van alle abortussen worden uitgevoerd op zwarte vrouwen (hoewel zij maar 12% van de bevolking vormen), of dat tweederde van de Planned Parenthood klinieken zijn gesitueerd in zwarte gemeenschappen.

Nee, vandaag is een feestdag. Een speciale dag. Een dag om op onze kalenders te zetten. Een dag om te herinneren – een verjaardag.

Sinds de voorzittershamer vandaag precies 43 jaar geleden viel om het arrest van het Amerikaanse Hooggerechtshof onder de naam ‘Roe vs. Wade’ te bekrachtigen zijn er meer dan 17 miljoen zwarte kinderen vermoord in hun moeders baarmoeder. Dat is gelijk aan de gezamenlijke populaties van New Mexico, West Virginia, Nebraska, Idaho, Hawaii, Maine, New Hampshire, Rhode Island, Montana, Delaware, South Dakota, Alaska, North Dakota, Vermont en Wyoming. Staten vol met zwarte burgers, vaders, moeders, professionals, studenten, kinderen, vrienden – allemaal weg.

Vandaag is een verjaardag.

.

Uit het Amerikaans vertaald vanaf de ‘Desiring God’ website. Originele blog: ‘Today is an Anniversary‘ door Greg Morse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.