Dien Jezus als je jong bent

In de wijngaard van het Koninkrijk is werk voor iedere gelovige. Er is werk voor kinderen, er is werk voor jonge mannen, werk voor jonge vrouwen, en het is goed om vroeg te beginnen. De Here Jezus, die al zo blij was met de koperstukjes van de weduwe, is erg blij met de liefde van een kind voor Hem. Wij volwassenen denken al snel “wat kan een klein meisje voor Jezus doen?”. Maar als dit kleine meisje niet iets voor Jezus doet nu ze gered is, zal ze waarschijnlijk opgroeien als een leeg en onverschillig christen, en Hem niet dienen zoals van haar mag worden verwacht.

Ik hou van die kleine bomen die men in onze tuinen plaatst, je kent ze wel, die hele jonge kleine boompjes; ik hou van ze vanaf het moment dat ze voor de allereerste keer een klein beetje vrucht dragen. Soms denk ik dat peren van zo’n kleine boom, die er misschien maar twee draagt, veel lekkerder zijn, een veel verfijndere smaak hebben dan die van een grote boom waaraan er veel meer groeien. Maar al te vaak hebben die peren van een volwassen boom in kwaliteit verloren wat ze in hoeveelheid hebben gewonnen. De werken die worden gedaan voor Jezus door jonge christenen, door zwakke christenen, door verlegen christenen hebben vaak een verfijnde smaak, kostbaar in de ogen van de Here Jezus. Het is goed om al jong te beginnen met Hem te dienen.

Uit een preek van Charles Haddon Spurgeon getiteld “The Best Burden For Young Shoulders”. Afbeelding door Jenny Downing op Flickr onder de Creative Commons License.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.