Gods verlangen

Scripture – Johannes 17:26 “Ik heb hun uw naam bekend gemaakt en Ik zal hem bekend maken, opdat de liefde, waarmede Gij Mij liefgehad hebt, in hen zij en Ik in hen“.

Observation – In dit gebed praat de Here Jezus met Zijn Vader over zijn bediening. De gebeurtenissen passeren de revue en worden door het woordje “opdat” van redenen voorzien. Zo kunnen we zien wat de bedoeling van Jezus’ bediening was.
Het belangrijkste doel staat direct aan het begin: God moest worden verheerlijkt; “opdat uw Zoon U verheerlijke” (:1).
God komt zijn beloften na; “opdat de Schrift vervuld werd” (:12).
God verlangt naar vreugde voor zijn kinderen; “opdat zij ten volle mijn blijdschap in zichzelf mogen hebben” (:13).
Wij mogen apart gezet worden in de waarheid; “opdat ook zij geheiligd mogen zijn in waarheid” (:19).
God verlangt naar eenheid, niet alleen onder ons, maar ook mèt ons; “opdat zij allen één zijn, gelijk Gij, Vader, in Mij en Ik in U, dat ook zij in Ons zijn” (:21).
Het volgende doel is dat de wereld tot geloof komt: “opdat de wereld gelove, dat Gij Mij gezonden hebt” (:21). Vergelijk 2 Petrus 3:9.
Want ook voor de rest van de wereld verlangt God naar herstel van eenheid, onderling en met Hem; “opdat zij één zijn, gelijk Wij één zijn: Ik in hen en Gij in Mij, dat zij volmaakt zijn tot één, opdat de wereld erkenne, dat Gij Mij gezonden hebt, en dat Gij hen liefgehad hebt, gelijk Gij Mij liefgehad hebt” (:22).
God verlangt er naar dat liefde wordt verspreid, Hij IS immers Liefde; “opdat de liefde, waarmede Gij Mij liefgehad hebt, in hen zij en Ik in hen” (:26).
Application – Jezus bedoelingen komen behalve in de bergrede denk ik nergens zo duidelijk tot uiting als hier, waar Hij zijn hart uitstort bij de Vader. Mooi is ook de opbouw; van de discipelen (tot aan vers 19) naar de rest van de wereld vanaf vers 20).
Wat doen wij vandaag om de Liefde te verspreiden?

Prayer – Vader dank U wel voor Uw verlangens voor deze wereld en ons mensen. Dank U wel dat Uw verlangen is dat niemand verloren gaat maar dat allen tot geloof komen. Help ons alstublieft om daarbij dienstbaar te zijn en U niet in de weg te lopen.

WebRep
currentVote
noRating
noWeight

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.