Cadeautje

Gisteravond gebeurde het me. Zomaar even aan de praat raken met een broer en zus uit een andere gemeente die ik tevoren helemaal niet zo goed kende. Over wezenlijke zaken. Over de Bijbel als Woord van God. Over wat God in ons leven heeft gedaan. Met open harten spreken over teleurstellingen in het leven, maar ook over de hoop die in ons is.
Over verschillen in leer, over kinder- en geloofsdoop, maar gelukkig ook over overeenkomsten – en dat zijn er gelukkig meer dan de verschillen. Over de broodnodige inspiratie van de Heilige Geest om het Woord recht te verstaan.
In elkaar het vuur van de Geest ontdekken dat ons samenbindt. Het vuur dat ons de motivatie en de ijver geeft om te doen in ons leven wat onze Maker van ons vraagt. 
Over dit soort onderwerpen praten, en over de vragen van het leven die iedereen heeft, met mensen die verrassend nader kunnen zijn dan je misschien soms denkt. En dan uit elkaar gaan bijna als nieuwe vrienden, het is een cadeautje van de Heer, een knipoog op een gewone vrijdagavond.

2 Replies to “Cadeautje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.