De Heer is onze Banier!

Scripture – Psalm 60:6, 9, 14 “Gij hebt hun die U vrezen, een banier gegeven – Juda is mijn heersersstaf – Met God zullen wij kloeke daden doen, want Hij zelf zal onze tegenstanders vertreden

Observation – Ook in verdrukking is God bij ons, Hij heeft ons een banier gegeven om ons temidden van de strijd op te kunnen richten. Die banier is het kruis! Het kruis, onze verlossing en redding door het sterven en de opstanding van Jezus, dat is onze banier! JaHWeH Nissi!
Hoe moeilijk het in ons leven ook kan zijn – en de verdrukking gaat ons christenen heus niet voorbij – we mogen altijd het “oog gericht houden op Jezus, de Leidsman en Voleinder van ons geloof” (Hebreeën 12:2).
Uit Juda is de Here Jezus voortgekomen, Hij is de heersersstaf. Zoals Jakob belooft “De scepter zal van Juda niet wijken, noch de heersersstaf tussen zijn voeten, totdat Silo komt, en hem zullen de volken gehoorzaam zijn” (Genesis 49:10). Dat wijst vooruit naar de Here Jezus Die zal regeren en naar de toekomst waar “voor Mij elke knie zich zal buigen, dat bij Mij elke tong zal zweren” (Jesaja 45:23).
Uiteindelijk kunnen wij “kloeke daden” doen zoals David ook schrijft in Psalm 18:30 “Met U immers loop ik op een legerbende in en met mijn God spring ik over een muur“.
Application – Zien wij, zie ik dat ook zo? Hou ik mijn oog gericht op Jezus als het moeilijk wordt? Als de omstandigheden mij terneer dreigen te drukken, ga ik ze dan uit eigen kracht te lijf, of hou ik mijn hoop, mijn blik gericht op Jezus, onze Banier?
Bij alle kloeke daden die we doen mogen we ons gesterkt weten in het besef dat de Here Jezus het is die de heersersstaf had, dat Hij die nog steeds heeft, en dat die niet van Hem zal wijken!

Prayer – Vader dank U wel dat U ons belooft dat we met U over een muur springen, ja dat we op legerbenden kunnen inlopen, dan U Here Jezus dat U Heerser was, bent en zult zijn, tot in alle eeuwen! Dank U voor Uw Heilige Geest waardoor wij daar deel aan mogen hebben!

WebRep
currentVote
noRating
noWeight

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.