Sta toch op, o God! Voer toch uw rechtsgeding.

Scripture – Psalm 74:1, 4, 7, 12, 16-17, 22 “Waarom, o God, verstoot Gij voor altoos, brandt uw toorn tegen de schapen die Gij weidt? – Uw tegenstanders brulden in uw vergaderplaats – uw heiligdom staken zij in brand, zij ontwijdden tot de grond toe de woning van uw naam; – Toch is God mijn Koning van oudsher – Gij zijt het, die hemellicht en zon hebt gesteld. Gij zijt het, die al de grenzen der aarde hebt bepaald; – Sta toch op, o God! Voer toch uw rechtsgeding. Gedenk de smaad die de dwazen U de ganse dag aandoen


Observation – De tempel is verwoest en Asaf klaagt in een Psalm tot God, hij beschrijft de gruwelijkheden die hij heeft gezien, vijanden die het heiligdom van de tempel hebben afgebroken en er afgodsbeelden in de plaats voor hebben gesteld. 


In het midden roemt hij de HERE. “God is mijn Koning van oudsher“. Zijn onwankelbaar vertrouwen blijft. God heeft de aarde gemaakt, heeft grenzen aan de aarde gesteld en de hemellichamen ingesteld in hun banen.

Hij roept de HERE op om Zijn rechtsgeding te voeren. Hij heeft wat Bill Hybels noemt een “holy discontent”, een heilig ongenoegen, en roept de HERE op om wat er is gebeurd ongedaan te maken en roept God op om bescherming voor het volk: “lever de ziel van uw tortelduif aan het wild gedierte niet over“.

Application – Hoe actueel is de Bijbel toch. Het lijkt wel of het over onze maatschappij gaat. Alle ‘heilige huisjes’ worden omver getrapt door seculiere partijen. christenen worden weggezet als achterlijke middeleeuwse barbaren, zelfs de christelijke politiek doet mee aan het steeds wereldser wordende politieke systeem, dat verwordt tot een wedstrijd om populariteit. TFOH, The Face Of Holland.

Ik roep met Arie vd Veer op: “Nog een paar dagen en dan zijn de verkiezingen. We hebben volop gediscussieerd. Laten we samen gaan bidden.”

Prayer – Vader, alles is in Uw sterke handen. Alle autoriteit en macht is van U. Laat Uw Liefde stromen en houd ons vast Heer, heel dicht bij Uw hart. Wilt U de macht en de autoriteit doen toekomen aan die mensen die U daarvoor op het oog hebt. Uw wil Heer, Uw wil en Uw wil alleen. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.