Vriendschap van God

Scripture – Efeze 2:4-7 “Maar God, Die rijk is in barmhartigheid, heeft ons door Zijn grote liefde, waarmee Hij ons liefgehad heeft, ook toen wij dood waren door de overtredingen,  met Christus levend gemaakt –  uit genade bent u zalig geworden – en heeft ons met Hem opgewekt en met Hem in de hemelse gewesten gezet in Christus Jezus, opdat Hij in de komende eeuwen de allesovertreffende rijkdom van Zijn genade zou bewijzen, door de goedertierenheid over ons in Christus Jezus” (HSV)

Observation – Wij hebben eerste gewandeld “overeenkomstig de wil van de  aanvoerder van de macht in de lucht“, een beschrijving van satan, de aanvoerder van alle duistere machten, die ook wel de “wereldbeheersers dezer duisternis” (Efeze 6:12 – NBG51) worden genoemd.
Toen waren wij “kinderen des toorns” (:3), dood door onze overtredingen. Maar God in zijn rijke bramhartigheid, heeft ons met Christus levend gemaakt! (Romeinen 6:4).
Maar niet alleen heeft Hij ons van dood weer levend gemaakt, zodat we verder zouden kunnen leven, maar ook heeft Hij ons “met Hem in de hemelse gewesten gezet in Christus Jezus“!
En waarom? Opdat Hij in de komende eeuwen (en daar leven wij nu in, anno Domini 2012) de alles overtreffende rijkdom van Zijn genade zou bewijzen! Hij is in Jezus Christus onze Vriend (goedertierenheid betekent vriendschap).
Application – Wauw, God is ons een Vriend! Het is zoals het oude prachtige lied zegt: “Welk een Vriend is onze Jezus, Die in onze plaats wil staan! Welk een voorrecht dat ik door Hem, altijd vrij tot God mag gaan“.
Wat kan ik daar – behalve mijn vreugde – nou nog aan toevoegen?

Prayer – Vader ik prijs Uw geweldige goedertierenheid, Uw Vriendschap aan ons, ik loof Uw grote naam. Dank U Here Jezus dat U de weg naar de Vader weer open hebt gemaakt en dat U ons door Uw Heilige Geest altijd nabij bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.