Is God veranderd?

Scripture – Psalm 79:1, 5, 8, 13 “O God, heidenvolken zijn in Uw eigendom gekomen, zij hebben Uw heilige tempel verontreinigd, zij hebben Jeruzalem tot een puinhoop gemaakt. – Hoelang nog, HEERE? Zult U voor altijd toornig zijn? Hoelang zal Uw na-ijver branden als vuur? – Denk niet aan onze vroegere misdaden, haast U, laat Uw barmhartigheid ons te hulp komen, – Dan zullen wíj, Uw volk en de schapen van Uw weide, U voor eeuwig loven; van generatie op generatie zullen wij van Uw roem vertellen” (HSV)

Observation – Wat een gruwel! Heidenen waren in de tempel gekomen en hadden er een puinhoop van gemaakt. Puur het feit DAT ze daar waren was de Joden al een gruwel. Ongelovigen mochten niet in het binnenste van de tempel zijn, alleen op een plein er voor.
Maar Jeruzalem was veroverd. Dit werd door de Joden gezien als straf van God. Ze vragen de Here dan ook “Hoelang nog, HEERE?“. Ze zijn zich er goed van bewust dat het een terechte straf is, maar vragen wel hoelang deze nog moet duren.
Ze doen een beroep op God’s barmhartigheid. Ze wijzen God op wat de buren er wel niet van moeten denken (vers 4). En als laatste doen ze wat wij mensen altijd doen: ze beloven beterschap. We zullen U voor eeuwig loven!
Application – Hoe gaat dit in onze tijd, in ons eigen leven? Straft God ons nog als we de mist in gaan? Er is immers geen veroordeling meer voor wie in Christus Jezus zijn (Romeinen 8:1)? Is God veranderd sinds het begin van onze jaartelling?
Ik dacht van niet! Onze God is een rechtvaardig God! Recht wordt niet ineens krom, of andersom. Al onze daden en alles wat we nalaten zijn onder de beoordeling van onze Almachtige God!
Het grote verschil zit hem natuurlijk in het universele offer van de Here Jezus aan het kruis. Zijn lichaam is gebroken in onze plaats, Zijn bloed heeft gevloeid en heeft ons verlossing gebracht, en het aanbod dat Hij altijd bij ons wil zijn!

Eeuwigdurende Genade is ons deel geworden! Hallelujah! (dat is: Prijs de Heer)! 
Jezus antwoordde en zei tegen hem: Als iemand Mij liefheeft, zal hij Mijn woord in acht nemen; en Mijn Vader zal hem liefhebben, en Wij zullen naar hem toe komen en bij hem intrek nemen.” (Johannes 14:23).

Prayer – Vader dank U wel dat U niet verandert. Dank U wel dat U gisteren, heden en tot in alle eeuwigheid Dezelfde bent! Dank U Here Jezus voor Uw bloed dat ons verlossing bracht. Dank U voor Uw Heilige Geest waardoor U woning in ons maakt wanneer wij U liefhebben. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.