Honger naar God!

Ik las een stukje uit een boek van John Piper (kado-tip), dat ik jullie niet wil onthouden. Hieronder vind je mijn vertaling uit het Engels:
Wanneer je staat op het volbrachte werk van God in Christus, en je begint te drinken uit de Rivier van Leven en je eet het Hemelse Brood en je weet dat daarin al je verlangens zijn bevredigd, dan wordt je alleen maar hongeriger naar God. Hoe meer tevredenheid je ervaart van God terwijl je nog in deze wereld bent, hoe groter je verlangen naar de volgende. Het is zoals C.S. Lewis zei: “Het beste wat we hebben zijn verlangens”.
Hoe dieper je omgang met Christus, hoe meer honger je krijgt naar Christus . . .  hoe meer heimwee je krijgt naar de hemel . . . hoe meer je de “volheid van God” wilt ervaren . . . hoe meer je met de zonde wilt afrekenen . . . hoe meer je verlangt naar de komst van de Bruidegom . . . hoe meer je een herleving in de gemeente wilt en een reinheid als van de Schoonheid van Jezus . . . hoe meer je verlangt naar een opwekking naar Gods werkelijkheid in de steden en dorpen . . . hoe meer je het licht van de Glorie van Christus wilt zien doorbreken in de duisternis van alle onbereikte mensen in de wereld . . . hoe meer je ernaar verlangt dat alle valse wereldbeschouwingen buigen voor de Kracht van de Waarheid . . . hoe meer je verlangt naar de tijd dat de pijn verdwijnt, dat tranen worden gewist en dat de dood niet meer zal zijn . . . hoe meer je verlangt naar gerechtigheid en naar de Genade van God die de aarde vervullen zal zoals de wateren de bodem van de zee bedekken.
Als je geen sterk verlangen hebt naar de verschijning van de Glorie van God, dan is dat niet omdat je al diep gedronken hebt en verzadigd bent. Nee, het is omdat je al te lang hebt geknabbeld van de tafel die de wereld je biedt. Je hebt daarmee je ziel volgestouwd met kleine hapjes zodat er geen ruimte meer is voor de Grote dingen. God heeft je niet gemaakt voor die kleine hapjes. Er is een verlangen, een trek naar God. En die kan worden gewekt . . .
Zie ook onderstaand preek-fragment (Engels):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.