Er is kracht in het bloed van het Lam!

Scripture – Hebreeën 9:7-8, 11, 22, 24 “In het tweede deel echter” [van de tabernakel, het heilige der heiligen gw] “ging alleen de hogepriester eenmaal per jaar binnen, niet zonder bloed, dat hij voor zichzelf offerde en voor de afdwalingen van het volk. Daarmee maakte de Heilige Geest dit duidelijk  dat de weg naar het heiligdom nog niet openbaar gemaakt was, zolang de eerste tabernakel nog in gebruik was. – Maar toen is Christus verschenen,  de Hogepriester van de toekomstige heilsgoederen. Hij is door de meerdere en meer volmaakte tabernakel gegaan, die niet met handen is gemaakt – bijna alles wordt volgens de wet door bloed gereinigd, en zonder het vergieten van bloed vindt er geen vergeving plaats. – Want Christus is niet binnengegaan in het heiligdom dat met handen gemaakt is en dat een tegenbeeld is van het ware, maar in de hemel zelf, om nu voor het aangezicht van God te verschijnen voor ons” (HSV)

Observation – In het oude verbond ging de hogepriester één maal per jaar het heilige der heiligen binnen en mocht daar in de aanwezigheid van God zijn, nadat hij allerlei offers had gebracht voor zijn eigen zonden en voor de zonden van het volk.
Dat was, op de grote verzoendag, het ritueel dat duidelijk maakte door de Heilige Geest dat het heiligdom nog ontoegankelijk was zolang de tabernakel of de tempel stond. Pas na het verschijnen van Jezus als Hogepriester Die door de hemel is gegaan, de volmaakte tabernakel, is het heiligdom toegankelijk geworden.
Zijn offer was het volmaakte offer, waardoor er geen andere offers meer nodig zijn. Daarom is het voorhangsel ook van boven naar beneden gescheurd als aanduiding dat het heiligdom nu toegankelijk is geworden. Jezus heeft de weg gebaand waardoor wij in vrijmoedigheid in Gods aanwezigheid mogen komen!
De wet beschrijft dat er zonder bloedstorting geen vergeving geschied. Het is mede daardoor dat Jezus de wet heeft vervuld, Zijn volmaakte offer heeft vergeving gebracht voor alle zonden, in zoverre wij dit met een gelovig hart aannemen. Lees 1 Johannes 1:9.
Application – Wat een boodschap is dit! Geen bloedige offers meer te brengen. Geen gedoe rondom een altaar, maar een Heer Die Zichzelf heeft gegeven, ja overgegeven in de dood. Voor ons, voor onze zonden. Hij heeft Zichzelf geofferd en zijn bloed uitgestort tot vergeving. Dat is het ook dat wij telkens wanneer we het avondmaal vieren mogen verkondigen.
En omdat Hij zelf niet gezondigd heeft maar een volmaakt leven heeft geleid, kon de dood Hem niet vasthouden, Hij LEEFT! Hij is de hemel, de volmaakte tabernakel, doorgegaan en daardoor kon Hij doen wat Hij heeft gedaan. 
Hij is de hel doorgegaan en heeft de dood overwonnen en de sleutels van het dodenrijk gewonnen. Daardoor hebben wij nu eeuwig leven als wij in Hem geloven en ons leven aan Hem overgeven!

Prayer – Vader dank U voor het instellen van de wet die ons heeft bewaard totdat Uw Zoon kwam. Dank U Jezus voor Uw verzoenend offer aan het kruis, voor de storing van Uw bloed dat ons redding heeft gebracht. Dank U Heilige Geest voor Uw leiding in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.