De HEERE tseva’ot

Scripture – Psalm 84 – “Mijn ziel verlangt, ja, bezwijkt zelfs van verlangen naar de voorhoven van de HEERE; mijn hart en mijn lichaam roepen het uit tot de levende God. – Welzalig de mens van wie de kracht in U is, in hun hart zijn de gebaande wegen. – Zij gaan voort van kracht tot kracht, zij zullen verschijnen voor God in Sion. – Want één dag in Uw voorhoven is beter dan duizend elders; ik verkoos liever te staan op de drempel van het huis van mijn God dan lang te wonen in de tenten van de goddeloosheid. – HEERE van de legermachten, welzalig de mens die op U vertrouwt” (Psalm 84:3, 6, 8, 11, 13 – HSV)

Observation – De schrijver roept het uit naar “JHWH tseva’ot“, De HEERE der legermachten. Hij benadrukt hiermee Gods macht. Het verlangen dat hij heeft voelt hij zelfs in zijn lijf. Hij erkent de HEERE als zijn God.
Mensen die bij de HEERE horen gaan voort van kracht tot kracht! Zij zullen uiteindelijk voor God verschijnen in Sion, het nieuwe Jeruzalem. Een dag in de nabijheid van God, ja, zelfs op de drempel van Gods huis, zijn beter dan duizend jaren ergens anders.
God is de bron van heil, welzalig is de mens die op de HEERE der legermachten vertrouwt!
Application – Een psalm van verlangen, van vertrouwen, van lofprijs. God is Almachtig. God is liefdevol. God is de HEERE tseva’ot, de Bevelhebber van de hemelse legermachten! Met Hem wandelen, bij Hem zijn is het beste wat een mens kan meemaken.
Als we door moeilijke tijden gaan, door het “dorre dal van de moerbeibomen” (:7), dan maken we God tot onze bron, met andere woorden, we blijven op Hem vertrouwen. Hij stelt nooit teleur.
Want “welzalig de mens die op U vertrouwt“!

Prayer – Vader dank U wel dat we aan Uw sterke hand mogen wandelen. Dank U voor Uw almacht, dank U voor Uw aanwezigheid in ons leven. Dank U wel dat we mogen weten dat U er altijd bij bent. Wat er ook gebeurt! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.