Geboden

God heeft een paar geboden bedacht en Hij gaat ermee op pad.

Eerst komt Hij bij de Fransen en zegt: ‘Ik heb een mooi gebod voor jullie.’ ‘Wat is het voor een gebod?’ vragen de Fransen. God zegt: ‘Jullie mogen niet vreemdgaan, niet echtbreken.’ ‘Nee,’ zeggen die Fransen, ‘dat is niets voor ons. Zo’n gebod nemen wij niet aan.’ ‘Oké,’ zegt God en vertrekt. 

Hij komt bij de Italianen en zegt: ‘Hoor eens jongens, ik heb een gebod voor jullie. Gij zult geen gesneden beelden maken en die aanbidden.’ ‘Nee,’ roepen die Italianen, ‘dat is flauwekul. Daar luisteren wij niet naar.’ Enigszins wanhopig gaat God verder. 


Dan komt Hij bij de joden aan en zegt: ‘Ik heb een gebod voor jullie.’ ‘O ja?’ vragen de joden, ‘en wat kost het? ‘Niets,’ zegt God, ‘het kost jullie helemaal niets.’ ‘Prachtig,’ zeggen de joden, ‘doe er dan maar tien.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.