De laatste dingen / tekenen van de tijden

De discipelen vroegen aan Jezus: “En wat is het teken van Uw komst en van de voleinding van de wereld?”
Jezus antwoordde:
“Pas op dat niemand u misleidt. Want velen zullen komen onder Mijn Naam en zeggen: Ik ben de Christus; en zij zullen velen misleiden … “. (men plaatst al allerlei dingen in het centrum van de gemeente om de plaats van onze Heer Jezus in te nemen, ‘een goed gevoel’, ‘wonderen en tekenen’, allerhande eigen on-Bijbelse visies)

“U zult horen van oorlogen en geruchten van oorlogen; pas op, word niet verschrikt, want al die dingen moeten gebeuren, maar het is nog niet het einde. Want het ene volk zal tegen het andere volk opstaan, en het ene koninkrijk tegen het andere koninkrijk; …” (Boko Haram, ISIS, Hamas, noem maar op)

” en er zullen hongersnoden zijn en besmettelijke ziekten en aardbevingen in verscheidene plaatsen …”. (die hongersnoden zijn er al decennia lang, denk aan de huidige Ebola uitbraak, denk aan de bevingen en Tsunami’s voor de kust van Japan)

“Maar al die dingen zijn nog maar een begin van de weeën. Dan zullen zij u overleveren aan verdrukking en u doden, en u zult door alle volken gehaat worden omwille van Mijn Naam …”.  (zie de ‘Nasrani’ en de situatie in vele landen, bijvoorbeeld in het Midden Oosten)

“En dan zullen er velen struikelen en zij zullen elkaar overleveren en elkaar haten. En er zullen veel valse profeten opstaan en die zullen er velen misleiden …”.  (dwaalleringen zien we hand over hand toenemen)

“En doordat de wetteloosheid zal toenemen, zal de liefde van velen verkillen …”.  (de gezagsgetrouwheid en het vertrouwen in de rechtstaat nemen zienderogen af)

Gelukkig geeft onze Heer ook een belofte:

“Maar wie volharden zal tot het einde, die zal zalig worden.”

Maranatha Heer Jezus!

One Reply to “De laatste dingen / tekenen van de tijden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.