Predik het Woord, geen welvaartsevangelie!

10686987_789257557782813_3543267816132997328_nPastors, predikers en ministers, predik het Woord!!! (2Tom.4:1-5). Er is geen ruimte voor compromissen in het Evangelie, en toch sluiten velen van jullie compromissen voor winst. Broeders, zusters, wij moeten geen aandacht geven aan worstelingen van mensen met twist en geharrewar en verwaterde waarheden, die veronderstellen dat godvruchtigheid een middel tot winstgevendheid is. Gods Woord vertelt ons dat we ons daar verre van moeten houden (1Tim.6:5). Stop met het kopen en lezen van hun boeken, die je vertellen hoe je succesvol kunt zijn in dit leven, en om tot maximale zelfontplooiing te komen, alles te worden wat je kunt zijn, zonder je te vertellen dat je eerst het Koninkrijk van God moet zoeken en Gods gerechtigheid (Matt. 6:33). Het echte Evangelie wordt gevonden in Gods Woord, geschreven door mensen die geïnspireerd werden door God (2Tim.3:16), en niet in boeken die werden geschreven door mensen die geïnspireerd werden door hebzucht. Te velen worden bedrogen door mannen en vrouwen die een ander evangelie prediken (Gal,1:6-9). Zij zijn niet langer in staat om de gezonde leer te verdragen, maar omdat hun oren verwend zijn halen zij zich allerlei leraren bijeen die hen prediken wat zij zelf willen horen, ze keren hun verwende oren weg van de Waarheid en luisteren naar fabeltjes (2Tim 4:3-4).

Als je echt de Waarheid zoekt, zoek die dan bij God, pas dan zul je de Waarheid kennen en die Waarheid zal je vrij maken (Joh.8:32). Alleen aan God de eer!!!

Vertaald van: Angelo N Sonia Sanchez

One Reply to “Predik het Woord, geen welvaartsevangelie!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.