Pleidooi voor de hug

Pleidooi voor de hug

omarmingDe gemiddelde lengte van een hug is een seconde of 3. Maar onderzoekers hebben iets prachtigs vastgesteld. Als een hug 20 seconden duurt, ontstaat er een therapeutisch effect op het lichaam en het brein. De reden hiervan is dat een oprechte hug zorgt voor de productie van een hormoon dat ‘oxytocine’ heet, ook wel bekend als het liefdeshormoon. Oxytocine speelt een belangrijke rol bij het verbinden van sociale contacten met gevoelens van plezier. Dit stofje heeft veel goede effecten op onze lichamelijke en psychische gezondheid. Het helpt ons onder meer om te ontspannen, ons veilig te voelen en onze bezorgdheden en angsten te kalmeren.

Wat heeft God dat toch prachtig geschapen! Telkens als we iemand in onze armen sluiten, als we een baby vasthouden, als we met onze partner dansen, of zelfs als we onze armen rond de schouders van een vriend leggen worden we kalm en rustig en beleven we daar plezier aan!

Er moet meer gehugd worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.